Psí život


Brok byl letos na dovolené na Šumavě u babičky a dědy. Nebylo to špatný. Přibral pět kilo, měl klid, moc se mu zpátky do Prahy nechtělo. Páníčci byli ve Thajsku, do jednoho smrdí, vypadají jako duchové. Benny strávil léto v hotelu u Hostivic jako každý rok. Je to s ním rok od roku horší. Je nesnesitelnej, nespolečenskej, agresivní a lže. Bude, kdyby jste ho na detektor lži postavili tvrdit pod přísahou, že byl u moře. Přitom ani neví co to moře je. Myslí si, že je to něco k jídlu. Tvrdí, že tam jezdí na oběd dvakrát denně, přitom Rozárka s ním byla v hotelu a byla svědkem scény jak Benny nechtěl zpátky domů, protože je mu v hotelu líp. V hotelu pro psy je všechno přesně strukturovaný, jídlo je v přesný čas, vycházka, spánek, odměna. Každý čtvrtek chodí na kontrolu neziskové organizace, což znamená extra sladkosti a dárky - pískátka, házečky... Benny ví přesně na čem je. A to mu vyhovuje. Nestane se, že by pán přišel nečekaně domů a byl na něj rozmrzelej a Benny nevěděl proč. 

  Navíc Benny ztratil zájem o feny. Zajímá ho jen Šlapeto a Grizzly a to jsou bojový plemena. Rozárka je prej nafoukaná, nosí se s čumákem nahoru, protože je každej den s paničkou na instagramu a myslí si, že je něco víc, když je slavná. Přitom její hovno smrdí daleko míň zajímavě, než bobek Broka. Nejvíc v klidu je ovšem Bublina. Ta strávila léto na sídlišti, na nic si nehraje a je svá. Nový Zéland, Peru, Island na všechno se podívá na internetu a přechčije každýho. A nejhorší je, že Benny nesnáší Berryho, protože Berryho mají rádi všichni psi a Benny si umanutě a tvrdohlavě myslí, že je ve všech směrech lepší. Každej pes na sídlišti už z něj má legraci. Například má rád kočky a myslí si, že jsou na hraní.


Problém Berryho však je, že donáší. Vůbec neudrží jediný tajemství. Vykecá všechno všem. Proto ho ostatně všichni psi kromě Bennyho mají rádi. Na rozdíl od Bennyho oni umí pracovat s informacemi. Nesnaží se všude, a všechno, a za každou cenu, přečůrávat, a značkovat. Ale Benny je prostě paranoidní. Myslí si, že se o něm tvrdí, že neumí plavat, ačkoli je záchranářská rasa. Otravuje všechny důchodce v okolí, strká do nich neomaleně čumákem a vyžaduje tvrdohlavě jejich pamlsky určené vlastním mazlíčkům. Mýrnyks týrnyks. Běží za fenou a když zjistí, že je to samec, tak ho bez milosti napadne, protože předstíral, že je fena. Berry není dalek toho vyvěsit po všech stromech v okolí petici za odstranění Bennyho. 

  Jenomže Benny si jde svou vlastní cestou. Chce zpátky do hotelu a každou noc se mu o něm zdá. Původně si všichni mysleli, že se za hotel stydí jako Azor, že se domnívá že ho tam odkládají, ale Bennymu tam na rozdíl od Azora bylo skutečně líp. Azor navíc dokázal hodně. Byl letos u moře v Chorvatsku. Koupal se, neměl průjem, ba ani vyrážku. Dokonce jeho panička zjistila, že mu koupání u moře nevadí na rozdíl od rybníků a českých řek. Z těch má vyrážku a alergii a úplně zničenou srst. Nicméně Benny slyšel, že příčina je v medikaci. Azor je totiž feťák. Dostává prášek proti blechám, prášek proti klíšťatům, prášek proti klepání, stárnutí, prášek na depresi, navštěvuje psího terapeuta. Zkouší jógu… Benny ví, že prášky pro Azora na měsíc vydají pro pána tolik jako měsíční pobyt Bennyho v hotelu včetně stravy a pamlsků. Pokládá to za zhůvěřilost. Je uvědomělý. 

  


 Prostě a zkrátka nebylo od věci mít na paměti, co ví Black. Ten ví, že Benny nikdy nezaútočí na psa, kterej je větší a silnější, než on sám. Je tohle nějaká úroveň?... Black zná pinče, jezevčíky, který jdou do všeho hlava nehlava bez zábran až cucky a chlupy lítaj. Benny potká bernardýna s dogou, který jsou větší než on a nejen, že je krotkej jako beránek a okamžitě zakopává válečnou sekyru, ale nechá se od nich klidně poslintat, předstírá že se nikdy nepral a jako největší ňouma z hotelu ty sliny ukazuje všem, protože je nocí nevědomky na srsti jako by se nechumelilo… 

  Potřeboval jsem půjčit nějaké kajaky navíc. Oslovil jsem lidi z klubu. Přes měsíc čekám na reakci. Oslovil jsem kamaráda z Polska. Osobně se příliš neznáme. Reakce za minutu. Předání a vrácení vyřešeno za další minutu. Nemohl jsem si nevzpomenout, jak jsem kdysi chtěl půjčit kajaky pro syny na první expedici. Zamítavá odpověď přišla v hodinu, kdy jsme měli vyrazit na moře… Nakoupil jsem si a napůjčoval věci jinde. Kariéra mého podnikání byla odstartována. Co jsem se od té doby naučil? Nejlepší reklama není instagram, ale spokojený klient. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Expedice

Tromsø

věčné pouto