Asperger kayak





Stav nevědomí. Panenské vzrušení. Záměrná lež. Vykradení. Zcizení. Stylizace? Póza? Nechat obraz žít. Nechat obraz znít. Bublina v bublině. S bublinami a nad bublinami. Aktivní statista. Akční a nemúzický. Vyjíždí na cestu. Vyplouvá. Má plán. Plán plout s ploutví kout.

Někteří z mých známých mají sbalené kufry a čekají na konec světa. Věří předpovědím, co na tom že se zatím většina nenaplnila. Je to úchylka? Někteří to tak mají, neboť jim nelze vymazat z rodinné paměti zkušenost holocaustu. Já se plavím a hledám a připravuji expedice a průzkumy, aniž bych věděl proč. Slibuji si od toho byznys? Ne.?!... Nějaký plán přežití? Hledám novou zemi, rozšiřuji obzory? Možná.



Odklon. V době mediálních gastrosexuálů. Naslouchat sám sobě. Pokus. Zahlušit. Hučící moře. Dav. Hejno. Sítě. Loď. Pozdrav. Zjištění. Vyrušení v uhranutí. Co to bylo. Přítel? Vzdálit se pevnině. Strach. Strach ze živlu.

Má inspirátorka mi občas říká, že jí čím dál víc něco schází, že něco postrádá. Pokoutně jí sleduju a jihnu. „No sex to není!“ Tne do přízemnosti. Brzdí rozkoš v zárodku. „Budu tě chránit.“ Nevzdávám se. Jsem ochoten dát cestám a průzkumům vale. Nevěří mi. Ale kořen problému tkví hlouběji. Myslím, že postrádá srdečné a přívětivé společenství a rodinu. Nevyrovnaný a neposedný sirotek také moc klidu nepřidá. Řada zajímavých, často submisivních nebo zaneprázdněných přátel, se bohužel ozývá jen když potřebuje energii dobít, nikoli se o ní podělit...



Asperger image bere za své. Samota – nicota. Vlny a zima. As pér gér. Kult – úr. Vějička. Ne. Pouto. Záchrana. Zpěvem. Jazykem. Najednou z člověka vchází slovo. Pomóc. Ale je už pozdě. Scvrklá kůže. Klíží se. Houpání. Nelze vypnout. Boj s větrem. Vrásky. Z lásky.

Stále ladím. Jsem většinou v poloze a rytmu příprava. Logistika je na cestách klíčová. Vesta. Pádla. Suchý oblek. Lékárničky. Rum. Nůž. Provaz s karabinou na ukotvení. Houba na vyčerpání vody. Kompas. Mapa. Telefon. Stativ. Pytle do vody, ve kterých elektronika vydrží. Proč tolik elektroniky? Proč power banka? Proč dron? Proč kabely? Ale co když zrovna dnes potkáme velrybu? Poprosím jí, aby chvilku setrvala, že chystám záběr na instagram.



Do auta náhradní boty, suché oblečení. Sebou čepici, kuklu, rukavice, prut na ryby. Nezapomenout na pitný režim. Nějaké ovoce také není od věci. Co si zapneme za aplikaci, která nás změří – Endomondo, Strava, Mapy.cz? K tomu doklady, peněženku... A zapomněl jsem na sprundu... Bohužel jednodušší to má ten, kdo se drží plánu. Jenomže jak už to tak bývá, co je támhle za tím zálivem, ostrovem, kopcem? Nedá mně to, pokračuju. Samozřejmě další záliv, ostrov, kopec... Jdeme si zatrénovat nebo jen točit kochání.

Nedokážu to oddělit. Jedu ve vlnách a zjišťuju, že jsem krásně unavený. Konečně. S chutí a gustem bych ještě pár kilometrů dal. Ale musím močit, což za jízdy bohužel ještě neumím... /No, upřímně, několikrát jsem se tak dlouho kochal, že jsem to téměř nedonesl.../ Mé moto je neopakovat se, přitom provozuju neustále stejné pohyby. Jako bych zapnul autopilota. Přepínám na antipilota. Proti proudu se pluje kupodivu lépe. Co tohle je za fyziku. Vlny se krásně rozrážejí. Krájím je jako máslo. Vypadá to nádherně. Žádný záhadný proud pod vodou, který tě žene s příbojem na skály. Mé moto je neopakovat se, ale zároveň je to matka moudrosti.



Možné akce kde budu k zastižení: http://www.seakayak.lbc.cz/next.asp



A víš kolik shybů udělá asperger Chuck Norris? Všechny. A jak vypadá pannenská norská krajina po návštěvě Chucka Norrise? Už je ta krajina jen norská... 


 A od autistů názorný - moje ruka jo, palec - voják, ukazováček - voják, prostředníček - generál, prsteníček - voják, malíček - voják. Póoozor! Léhni!!!! /Který prst zůstal v pozoru?/

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Expedice

Tromsø

věčné pouto